PMU Behandelingen

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up (PMU) is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurd door middel van een pen waarin een naald wordt geplaatst. Qua techniek lijkt PMU op tattooëren, alleen is het doel ervan anders. Permanente make-up wordt ook wel micropigmentatie genoemd. Bij PMU is het gewenst dat de kleurpigmenten afgebouwd worden en dat het resultaat met de tijd vervaagd, omdat het zo steeds opnieuw aan de verandering van het gezicht aangepast kan worden.

Wat is er mogelijk met permanente make-up?

Er zijn verschillende behandelingen te boeken voor de permanente make-up:

Eyeliner boven: een gepigmenteerde streep zoals je met een eyeliner zet boven het oog.

Eyeliner onder: een gepigmenteerde streep zoals je met een eyeliner zet onder het oog.

Wimperopvulling boven: hierbij worden er allemaal kleine stipjes tussen de bovenste wimperhaartjes geplaatst zodat je wimpers voller lijken.

Wimperopvulling onder: hierbij worden er allemaal kleine stipjes tussen de onderste wimperhaartjes geplaatst zodat je wimpers voller lijken.

Wenkbrauwen d.m.v. Hairstrokes: hierbij worden er haartjes in jouw wenkbrauw bijgetekend.

Wenkbrauwen d.m.v. Poedertechniek: bij deze techniek lijkt het net of je je wenkbrauwen met een poeder make-up hebt ingekleurd.

Lippigmentatie: hierbij worden de gehele lippen gepigmenteerd, zodat het lijkt alsof je altijd een lipstick draagt.

Bij al deze technieken kunnen de vormen gecorrigeerd worden. Denk hierbij aan wenkbrauwen die te ver uit elkaar staan of lippen die wat minder vol zijn. Let er wel op dat er altijd wordt gestreeft naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Deze vraag wordt vaak gesteld, maar hierop is geen precies antwoord te geven aangezien dit alles met jouw huid te maken heeft. Gemiddeld blijft het 2-5 jaar zitten. Echter is het wel aan te raden om de PMU 1x in de 2 jaar te laten opfrissen zodat de kleur mooi en helder blijft. De pigmentering gaat namelijk vervagen in de loop van de tijd.

Hygiene & veiligheid

Er wordt gewerkt volgens de strenge eisen van de GGD en beschikken dan ook over de GGD-vergunning voor PMU. Op de site van www.veiligpmu.nl kun je zien wat deze richtlijnen inhouden en welke salons beschikken over de GGD-vergunning.

De naalden zijn altijd steriel verpakt en worden alleen voor jou, gedurende een behandeling gebruikt. Kortom iedereen krijgt bij iedere behandeling een nieuw steriel verpakte naald.

De voordelen van permanente make-up:

Bespaart je tijd

Geeft geen vlekken of vervaging van make-up

Verhoogt je zelfvertrouwen

Zorgeloos sporten

Altijd opgemaakt

Bespaart je geld

Iedere dag langer slapen

Je voelt je gelukkiger

Hoe ziet een behandeling eruit?

Als eerste gaan we een intake doen, hierbij wordt er gevraagd naar jouw wensen en wordt er uitleg gegeven over de mogelijkheden en resultaten. Je ontvangt tijdens de intake ook schriftelijk informatie over het aanbrengen van de permanente make-up, wat wel of niet te doen tijdens het genezingsproces, en de nazorg van de permanente make-up. Daarnaast lopen we samen een toestemmingsformulier door met daarop wat vragen over uw gezondheid en/of medicijngebruik. In sommige gevallen is het namelijk niet aan te raden om PMU te laten zetten en is het van belang om voorzorgsmaatregelen te nemen. Ook wordt er bij de intake een voor-foto gemaakt, en aan het einde van de behandeling een na-foto, zodat we het verschil goed kunnen zien. Na de intake gaan we samen de kleur en de vorm van de PMU bepalen. Nadat de kleur wordt bepaald gaan we een voortekening maken van de permanente make-up. Zodra jij en ik helemaal tevreden zijn over de voortekening gaan we pas echt pigmenteren. Tijdens het pigmenteren wordt de lijn van de voortekening gevolgd waarop jij akkoord hebt gegeven. Zo is de kans nihil dat je niet tevreden bent met het eindresultaat. Na de behandeling krijg je schriftelijke informatie mee met instructies en adviezen voor de nazorg. Na 6 weken volgt er nog een tweede behandeling, de “touch-up”. Tijdens deze behandeling worden de contouren nog een keer bijgewerkt en de kleur intenser gemaakt. Hierna dienen de nazorg-instructies weer gevolgd te worden zoals na de eerste behandeling.

Contra-indicaties

Er bestaan omstandigheden die een micropigmentatie niet toestaan, we onderscheiden:Tijdelijke contra-indicatie: behandeling tot na de omstandigheden opschuiven. Zoals:

Koortslip, bindvliesontsteking, immuundeficiëntie, zwangerschap, botox of fillers, plastisch-chirurgische ingrepen, chemo- of bestralngstherapie, locale infectie, verse littekens, bloeduitstortingen, zonnebrand, dermatites en/of infecties veroorzaakt door bacteriën, schimmels en virussen zoals bijvoorbeeld wratten.

Absolute contra-indicatie: behandeling is niet mogelijk.

Allergische reactie voor materialen waar PMU mee wordt gezet of voor pigmentstoffen, huidaandoeningen in de te behandelen zone zoals moedervlekken, keloïden, melanomen, krentenbaard, psoriasis, netelroos, naevus, tumoren en gezwellen.

Medicinale beperkingen: een arts dient zijn mening te geven en eventueel toezicht te houden op de behandeling.

Diabetis, hemofilie, HIV en hepetitis-B, extreme bloeddruk, niet gediagnosticeerde huidveranderingen of letsels en andere chronische ziekten, die het verloop van het herstelproces aangaan.

Belangrijke Tips!

Draagt u wimperextensions dan dient u minimaal 2 weken vooraf de behandeling van een eyeliner wimperextensions te verwijderen en deze mogen ook pas 2 weken na de touch-up teruggeplaats worden.

Gebruikt u waterproofmascara wissel deze dan even 2 weken voor het plaatsen van eyeliner in voor een gewone mascara.

 

Prijzen permanente make-up:

BEHANDEL PRIJS

Eyeliner boven                                        € 225,-

Eyeliner onder                                         € 175,-

Eyeliner boven + onder                           € 325,-

Wenkbrauwen d.m.v. Hairstrokes            € 325,-

Wenkbrauwen d.m.v. Poedertechniek     € 325,-

Lipliner                                                     € 225,-

Lippigmentatie                                         € 350,-

Deze prijzen zijn inclusief 1 touch-up behandeling binnen 6-8 weken.

Herhaalprijzen:

BEHANDEL PRIJS

Herhaling binnen 12 maanden v.a                                                 € 100-

Touch-up behandeling binnen 2 jaar (door ons gezette PMU)  2/3 van de nieuwprijs

Wenkbrauwen Touch-up behandeling (niet door ons gezet)                   € 250,-

Eyeliner boven Touch-up behandeling (niet door ons gezet)                  € 175,-

Eyeliner onder Touch-up behandeling (niet door ons gezet)                   € 120,-

Eyeliner boven + onder Touch-up behandeling (niet door ons gezet)     € 250,-

Lipliner Touch-up behandeling (niet door ons gezet)                              € 200,-

Lippigmentatie Touch-up behandeling (niet door ons gezet)                  € 275,-